ÜRÜNLER
  • Harnup Küspesi Harnup Küspesi (Keçi Boynuzu Küspesi): Keçi boynuzu küspesi Potasyum, Magnezyum, Fosfor, Sodyum, Kalsiyum, Demir, Çinko ve mangan yönününden zengin Kalsiyum içerikli bir mineral deposudur. Yeni yetişen hayvanlarınız kemik dokularını güçlendirir, sağlıklı gelişime fayda sağlar. Et ve süt verimini artırır.
  • Palet Şeker Pancarı Küspesi Palet Şeker Pancarı Küspesi Pancar küspesi şeker pancarından şekerin ekstraksiyonu sonunda difüzyonla elde edilir. Ekstraksiyon işleminin sonunda kükürt atılır ve sıkma işleminin ardından Küspe elde edilir. Süt veriminde 3 te 1 artış, hazım kolaylığı, iştah ,samana destek ve % 8 protein bulunmaktadır. Bilinmesi gereken küspe içersinde melas bulunduğu için hayvanlarda kalp ve damar tıkanıklığını önler. Pancar küspesi bol ve ucuz yem kaynağıdır.
  • Ayçiçek Küspesi Ayçiçeği Tohumu Küspesi (ATK): ATK mineral maddelerce ve bilhassa fosforca, İz minerallerce ve vit. B komplekslerince zengin bir yemdir. Sahip olduğu iyi koku ve lezzet sebebi ile bütün hayvanlar bu küspeyi severek yerler. Ayçiçeği küspesinin enerji düzeyi düşük olduğu halde protein oranı yüksektir.
  • İnce Kepek Kepek geviş getiren hayvanların beslemesinde karbonhidrat, Protein, mineral ve vitamin desteklemesi için kullanılır.Buğday, yulaf ve pirinçten elde edilebilen bu yem maddesi eleme, öğütme gibi işlemlere tabi tutulan bitkinin işlem sonunda dışta kalan kabuk, kırıntılar gibi atık maddelerden oluşur. Kepek, hayvanlarda enerji verici yem maddesi olarak kullanılır. Rasyonda uygun miktarlarda diğer yemlerle karıştırılarak verilir. At yetiştiriciliği ve besicilikte tercih edilen gözde yem maddelerindendir.
  • Yonca Peleti Yonca Paleti kurumuş yoncadan,hiçbir katkı maddesi kullanılmadan,stok yapılabilinen yüksek enerjili ve yüksek protein değeri olan bir yem maddesidir. Yonca Paleti süt ineklerinde,koyun ve keçilerde süt verimini ve kalitesini artırmak için,tavşanlarda ve atlarda yem maddesi olarak kullanılır. Rasyonda uygun miktarlarda karıştırılarak verilmesi gereken vazgeçilmez bir kuru yem maddesidir.
  • Saman Peleti Saman Peleti; samanların peletlenerek (12mm) uzak mesafelere gönderilmesi ciddi bir nakliye avantajı sağlamaktadır.Balya olarak araçlara yükseklik sınırları zorlanarak yapılan yüklemelerde en fazla 16-18 ton yükleme yapılabilirken peletlenmiş samanlarda kasa içini geçmeyecek şekilde yapılan yüklemelerde 26-28 ton yükleme yapılabilmektedir.Balya için yeterli kaba yem deposu yada yeri olmayan yerlerde çuvallanmış saman peletleri yerden tasarruf sağlamaktadır.
  • Pamuk Küspesi Pamuk Küspesi: Pamuk tohumu küspesi her çeşit büyükbaş ve küçükbaş hayvan yemi olarak kullanılır.İçerisindeki yüksek protein, yağ ve tabii vitaminler (A, D, E) et ve süt verimini yükseltir, ayrıca sütün kalitesini arttırır. Pamuk tohumu küspesi yüksek ısıda imal edildiğinden (vitamin ve besin değeri kaybolmadan) bünyesinde zararlı virüs, bakteri, mikrop, mantar ve zehirli toksik maddeler barındırmaz. Hazmı son derece kolaydır.
  • Mısır Mısır; mısır enerji bakımından yüksek bir besin maddesi olduğu halde protein oranı düşüktür. Kümes hayvancılığında kullanılan önemli bir yere sahip yem bitkisidir.Süt yemi olarak kullanılır.
  • Arpa Arpa Buğdaygillerden nişastası bol bir bitkidir. Protein, B1, B3, B6 vitaminleri ile demir, magnezyum, selenyum, potasyum, fosfor ve manganez mineralleri açısından zengin bir besindir. Hayvanlarda idrar yollarını temizleyici etkisi vardır.Dilde oluşan iltihaplara karşı tedavi edici özelliği vardır. Hayvanların bağışıklık sistemlerini güclendirir. Et, süt verimini artırıcı özelliğe sahiptir. Uygun miktarlarda yem içerisine karıştırılarak verilmelidir.
  • Yulaf Yulaf, buğdaygil tane yemleri içerisinde yer almaktadır. Buğdaygil tane yemlerin en önemli besin madde özelliği kolay eriyebilir karbonhidratlar bakımından zengin buna karşın ham protein düzeyinin düşük olmasıdır. Diğer taraftan buğdaygil tane yemlerde bulunan ham proteinin esansiyel aminoasitler (dışarıdan yemle mutlaka alınması gereken aminoasitler) bakımından yetersiz olması söz konusu bu yemlerin daha çok hayvanların enerji ihtiyacını karşılamak üzere karma yemde yerini almasına neden olmaktadır. Bu ifadeden de anlaşılacağı gibi buğdaygil tane yemleri enerji kaynağı olarak kullanılmaktadır.